Ana Sayfa
Sinan'a Saygı Projesi
Mimar Sinan'ın Hayatı
Mimar Sinan'ın Eserleri
Fotoğraf Galerisi
        Yeni Eklenenler
Külliye Planları
Sinan Gezi Yolları
Gezi Haritaları
Haberler / Duyurular
Gönüllü Çalışma
Projeye Destek
İletişim
ENGLISH






Valide Sultan Hamamı

Genel Bilgiler
Fotoğraflar
Google Haritası
Linkler
"Mimar Sinan Eserleri Gezi Haritası"ndan edinmek için tıklayınız...
Yapım yılı: 1579?

Bulunduğu şehir: İstanbul

Bulunduğu ilçe: Üsküdar

Bulunduğu semt: Merkez

Adres: Hakimiyeti Milliye Caddesi No: 71 Üsküdar

Ulaşım tarifi: Yapı Üsküdar meydanında, denize dik inen en büyük caddenin (Hakimiyeti Milliye) üstünde yer alır. Meydana 50 m. uzaklıkta, Üsküdar Belediyesi'nin hemen yanındadır. Eğer Avrupa yakasından yapıya gidiyorsanız, deniz araçları veya Marmaray'ın kullanılması önerilir. Asya yakasından yapıya ulaşmak istiyorsanız Üsküdar'a giden her otobüs ve/veya dolmuş kullanılabilir. Yapıyı harita üstünde görmek için tıklayınız.

Eser tipi: Hamam

Günümüzdeki kullanımı: Çarşı

Mülkiyet sahibi: Özel Mülkiyet

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TB, TM, AR

Eser hakkında bilgi: II. Selim'in eşi, Venedik kökenli Nurbanu Sultan, Osmanlı sultanları arasında en güçlülerden biriydi. Nurbanu Sultan'ın yaptırdığı ikiz hamam uzun süre Üsküdar'ın en meşhur hamamı olarak çalıştı. 1917'de kapanan hamam özel mülkiyete geçtikten sonra restore edilerek 1966'da Mimar Sinan Çarşısı adıyla açıldı. Yapının batı cephesi, Hakimiyeti Milliye Caddesi'nin genişletme çalışmaları nedeniyle tıraşlanmıştır. Bu restorasyon sırasında yapının doğu bölümünde yıkılmış bölümlerin üstüne betonarme bir yapı eklenmiştir. Yapı pazar günleri dışında her gün açık. Yapının iki yanında bulunan bakımlı parklar, Sinan'ın Üsküdar'daki yapıları gezilirken sırasında soluklanmak ve bir çay içmek için kullanılabilir.

Güncellenme tarihi: 15.12.2015

Mimar Sinan'ın bu eserini ziyaret ettiniz mi?
Eser hakkındaki izlenimlerinizi ve fotoğraflarınızı buradan paylaşabilir, bu sayfaya eklenecek güncel bilgiler için bize yazabilirsiniz. Giriş için tıklayınız.

 
© 2006 Sinan'a Saygı. Her hakkı saklıdır. [Çekül Vakfı] [Tarihi Kentler Birliği]