Ana Sayfa
Sinan'a Saygı Projesi
Mimar Sinan'ın Hayatı
Mimar Sinan'ın Eserleri
Fotoğraf Galerisi
        Yeni Eklenenler
Külliye Planları
Sinan Gezi Yolları
Gezi Haritaları
Haberler / Duyurular
Gönüllü Çalışma
Projeye Destek
İletişim
ENGLISH






Sinan Paşa (Beşiktaş) Camisi

Genel Bilgiler
Fotoğraflar
Google Haritası
Linkler
"Mimar Sinan Eserleri Gezi Haritası"ndan edinmek için tıklayınız...
Yapım yılı: 1555

Bulunduğu şehir: İstanbul

Bulunduğu ilçe: Beşiktaş

Bulunduğu semt: Merkez

Adres: Beşiktaş Caddesi Beşiktaş

Ulaşım tarifi: Beşiktaş'a giden toplu taşıma araçlarıyla yapıya kolaylıkla ulaşılabilir. Kaptanıderya Sinan Paşa'nın cami Beşiktaş'ın merkezinde yer alır. Yapıyı harita üstünde görmek için tıklayınız.

Eser tipi: Cami

Günümüzdeki kullanımı: Cami

Mülkiyet sahibi: Vakıflar

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TB, TM

Eser hakkında bilgi: Kaptanıderya Sinan Paşa'nın Mimar Sinan'a Beşiktaş'ta bir cami yaptırtmasıyla, bu semt leventler için daha da önemli hale gelmiştir. Donanmanın sefere çıkmadan önce Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi'ni ziyaret etme geleneği genişleyerek, Sinan Paşa Camii'nde cuma namazı da kılınmaya başlanmıştır. Sinan, diğer kaptanıderyalar için yaptığı camilerde olduğu gibi burada da eskiye öykünen bir plan şemasını kullanmıştır. Edirne'deki Üç Şerefeli Camii'yi görenler, aradaki benzerliği fark edeceklerdir. Cami, Sinan Paşa'nın ölümünden sonra kardeşi veziriazam Rüstem Paşa tarafından tamamlanmıştır. Camiyle birlikte medrese ve çifte hamamdan oluşan külliyenin hamamı 1957 yılında İstanbul genelindeki büyük imar çalışmaları sırasında yıkılmıştır. 1999 Marmara Depremi'nde, minarenin şerefe üstünde kalan bölümünde, çatlaklar oluşmuş ve bu bölüm yeniden yapılmıştır. Son cemaat yerinin revakları ise sonradan doğrama ile kapatılmıştır.

Güncellenme tarihi: 1.12.2015

Mimar Sinan'ın bu eserini ziyaret ettiniz mi?
Eser hakkındaki izlenimlerinizi ve fotoğraflarınızı buradan paylaşabilir, bu sayfaya eklenecek güncel bilgiler için bize yazabilirsiniz. Giriş için tıklayınız.

 
© 2006 Sinan'a Saygı. Her hakkı saklıdır. [Çekül Vakfı] [Tarihi Kentler Birliği]